Da, Tanja vec treci put za redom ima jednu od najjachih pesama, ali meni su extra i Snezana Djurishic, kao i Zorica Brunclik, chija pesma je ono, bash
za srchu do kolena u kafani.
Ne znam da li se Zoka plasirala u vešerašnje finale, nadam se da jeste, jer je super iznela super pesmu, mislim - čitav nastup joj je bio na
visokom nivou, pogotovo stajling.
Navijam za nju, tu nema dileme i nadam se da će se zakititi nekom nagradom, jer već 10 godina, od kako je lustirirana, retko dobija zaslužena
priznanja.
E, hvala, derane...
Sad imamo pregled finalista, pa možemo da organizujemo glasačku mašineriju.
Planiram da investiram u Zoricu nekoliko sms poruka večeras.
Prvo veche [ochigledni tonski fijasko]:
Dzej (pukao glas, ali dobra pesma), Cakana (jest da se ispostavilo to shto jeste, ali je barem bila efektna na sceni), Sechivanovicka (zarazna
melodija, tekst, nako, moz da bidne a ne mora da znachi), Neca Vojvodic (shta znam, ja ga gotivim, a i lepa mu je pesma), Ivana Cecawannabe Selakov
(reshila da ode tamo gde su pare. Tekst je mogao da pretrpi ispravke. Mislim, sama na planeti?), Snezana Djurishic (jako, jako lepa pesma), Sloba
Vasic (mali opasno peva, i svidja mi se pesma), Tanja Savic (najav'la, ispunila), Mina (dobra pesma).
Drugo veche (ton normalan, al isekoshe Zorici forshpil):
Selma ('nako, moz da prodje), Zorica Brunclik ( ),
Sasha Kapor (em peva, em se lozim na njega, em dobra pesma), Danijela Vranic (dobra pesma ali nije za nju, suvishe joj je glas ala Dragana Mirkovic sa
pochetka karijere), Zeljko Shashic (chekam da pochnu nove zvezde Granda pa da mi se pesma bash, bash dopadne, ovako, Zeljko jednostavno nema harizmu),
Aleksandra Bursac (lep narodnjak. Meni se bash dopala i pesma i izvodjenje), Ceranicka i dechko na koga se svojevremeno lozio Status (Tekst ko da sam ja pisao po raskidu neke svoje veze ), Zorica Markovic (mozda je nekom patetichna i pretenciozna
pesma, ali meni se dopala i zasuzile mi ochi. Shta znam, nashao se u prichi), Aco Pejovic (u zadnje vreme mi se sve vishe svidja njegov odabir pesama,
pa tako i ovaj).
Sasha Matic (vishe koreografija, nego li sama pesma, bez obzira na loshu reziju i katastrofu sa rasvetom). Cukterashica (dobar glas, dobro pevanje,
ali pesmi kao da fali refren).
Meni je Zorica bash bila iznenadjenje u fizichkom smislu. Pre par godina kada se ponovo pojavila, delovala mi je nekako bash podbula u licu i blago
deformisana, na stranu vishka kilograma, kao da su je plastichari unakaradili. Vecheras mi je zalichila na onu staru.
Prvo veche [ochigledni tonski fijasko]:
Dzej (pukao glas, ali dobra pesma), Cakana (jest da se ispostavilo to shto jeste, ali je barem bila efektna na sceni), Sechivanovicka (zarazna
melodija, tekst, nako, moz da bidne a ne mora da znachi), Neca Vojvodic (shta znam, ja ga gotivim, a i lepa mu je pesma), Ivana Cecawannabe Selakov
(reshila da ode tamo gde su pare. Tekst je mogao da pretrpi ispravke. Mislim, sama na planeti?), Snezana Djurishic (jako, jako lepa pesma), Sloba
Vasic (mali opasno peva, i svidja mi se pesma), Tanja Savic (najav'la, ispunila), Mina (dobra pesma).
Drugo veche (ton normalan, al isekoshe Zorici forshpil):
Selma ('nako, moz da prodje), Zorica Brunclik ( ),
Sasha Kapor (em peva, em se lozim na njega, em dobra pesma), Danijela Vranic (dobra pesma ali nije za nju, suvishe joj je glas ala Dragana Mirkovic sa
pochetka karijere), Zeljko Shashic (chekam da pochnu nove zvezde Granda pa da mi se pesma bash, bash dopadne, ovako, Zeljko jednostavno nema harizmu),
Aleksandra Bursac (lep narodnjak. Meni se bash dopala i pesma i izvodjenje), Ceranicka i dechko na koga se svojevremeno lozio Status (Tekst ko da sam ja pisao po raskidu neke svoje veze ), Zorica Markovic (mozda je nekom patetichna i pretenciozna
pesma, ali meni se dopala i zasuzile mi ochi. Shta znam, nashao se u prichi), Aco Pejovic (u zadnje vreme mi se sve vishe svidja njegov odabir pesama,
pa tako i ovaj).
Sasha Matic (vishe koreografija, nego li sama pesma, bez obzira na loshu reziju i katastrofu sa rasvetom). Cukterashica (dobar glas, dobro pevanje,
ali pesmi kao da fali refren).
Eto.
A gde ti je komentar za Maju Nikolić ? Ili si se toliko sablaznio nad njenom lošom pesmom, da nisi hteo ni da je komentarišeš ?
Kako je nije sramota da se sa takvom pesmom pojavi , pitam se...
Mene Maja generalno iritira svojom pojavom, i svojim izivljavanjem dok peva. Pesmu nisam ni ispratio do kraja. Jedino shto joj je valjalo u celoj
karijeri jeste sa samog pochetka, a to je pesma Odlazi.
Originally posted
by gorilica
...., Zorica Markovic (mozda je nekom patetichna i pretenciozna pesma, ali meni se dopala i zasuzile mi ochi. Shta znam, nashao se u prichi),....
Njen mlađi sin se stvarno zove Ilija.
Malo je sablasno i mnogo patetično da tako peva sinu i to još na festivalu.
Ma znam za sina. Moja tetka joj je napisala najveci hit u karijeri, pa sam pratio lik i delo...
Ali ipak, meni se pesma svidja. Uostalom, vecina njih s vremena na vreme opeva neshto shto im je blisko u zivotu, kao shto je Leposava pevala o tome
da ne moze da ima decu. Zorica je u par navrata bila na pragu da se rukuje sa svetim Perom, tako da kontam zelju za ovakvom pesmom. Kao shto rekoh,
malo mi je bliska pricha iz pesme, a meni kod narodnjaka i jeste poenta u tome da me pogode u one najsirovije, primarne emocije.
A što se ove Cakane tiče, trebalo bi da se uputi neka urgencija da se diskvalifikuje zbog toga što je podmetnula melodiju staru 15 godina i da joj
Saša Popović naredi da se večeras na finalu, ukmesto izvedbe pesme, javno izvini publici zbog pokušaja prevare.
Ima li neko broj telefona Grand produkcije ?
YUP, B. kao Bosa.
Dodushe, nisam je video godinama, a u istom smo gradu.
Tetka tekstopisac, majka u mladosti pevala, kum bio jedan od najjachih harmonikasha svojevremeno, Biljana Jeftic uchila da peva kod njega, ja kao
klinac radio kao korepetitor Folklora u AKUD-u, a sad tovarim na kiosku i teshim se uz bluz.
Eto shta napravishe zadnjih 20 godina u Srbiji.
Ne znam, nisam pitao. Te priche me nikad nisu interesovale previshe. Mada ne verujem. Tetka zivi i vishe nego skromno.
90% estradnih pricha je prenapumpano.